Beeïndiging samenwoning
Samenlevingscontract ontbinden? Voorkom onnodige schade als je uit elkaar gaat
Een relatie beëindigen is op zich al vervelend genoeg. Als je met je ex-partner samenwoonde, dan hoef je niet naar de rechter, zoals bij een echtscheiding of een geregistreerd partnerschap. je hebt echter waarschijnlijk nog wel te maken met een gekochte of gehuurde woning en natuurlijk de verdeling van jullie bezittingen. In het algemeen een proces waar je snel doorheen wilt, zodat je verder kunt met je leven. Hoe kun je het beste je samenlevingscontract ontbinden?
Het is afhankelijk van een aantal factoren wat erbij komt kijken bij beëindigen van samenwonen. In ieder geval is het belangrijk dat je doordacht te werk gaat, zodat je bij het samenlevingscontract ontbinden geen onnodige schade oploopt, bijvoorbeeld omdat:
- het huis maar niet verkocht wordt
- je de woonlasten niet alleen kunt opbrengen
- je bij de verdeling van bezittingen en spaargelden tekort wordt gedaan
- afspraken niet helder worden vastgelegd
Samenlevingscontract ontbinden?
Heb je indertijd een samenlevingscontract opgesteld en ondertekend? Dan zijn een aantal zaken bij voorbaat helder. Ongetwijfeld heb je echter vragen over een aantal zaken en kun je objectieve hulp en juridische ondersteuning gebruiken. Je gaat naar BOOM! Advocatuur & Mediation als je risico’s wilt beheersen en de zaken op de juiste manier af wil ronden. Bijvoorbeeld via mediation of middels een juridische procedure als dat nodig is.
Kinderen?
Hebben jij en je ex partner samen kinderen, dan is het belangrijk dat er een ouderschapsplan gemaakt wordt, waarin de zorgverdeling voor de kinderen, de afspraken over de kosten van de kinderen en de communicatie over de kinderen worden vastgelegd. BOOM! Advocatuur & Mediation kan je daarbij helpen.
Wil je meer weten over beëindiging van samenwonen? Neem dan contact op met Annewieke van der Boom via (0314) 36 59 75