Hulp nodig? Bel 0314 365975

Kinderalimentatie

Advocaat kinderalimentatie nodig?

Wat is eigenlijk redelijk rondom kinderalimentatie? Als je met je ex-partner kinderen hebt gekregen en de relatie eindigt, dan moet je er rekening mee houden dat je tot het 21e levensjaar van je kind(eren) kinderalimentatie moet betalen. Of dit het geval is en wat de hoogte van deze alimentatie moet zijn, hangt onder meer af van jouw inkomen en dat van je ex-partner. Maar bijvoorbeeld ook van de afspraken die je samen maakt of hebt gemaakt aangaande de omgangsregeling. Advocaat Kinderalimentatie Annewieke van der Boom legt je graag uit hoe het werkt.

Er zijn situaties waarbij je juridische hulp kunt gebruiken rondom betalen, ontvangen of de hoogte van kinderalimentatie. Bijvoorbeeld als:

  • je ex-partner weigert te betalen of onregelmatig betaalt en je geholpen wilt worden bij het incasseren
  • je wilt dat de hoogte van de kinderalimentatie wordt aangepast omdat de zorgregeling veranderd is
  • je wilt dat de hoogte van de kinderalimentatie wordt aangepast omdat je financiële situatie veranderd is
  • je wilt dat de hoogte van de kinderalimentatie wordt aangepast omdat je gezinssituatie binnen je nieuwe relatie veranderd is
  • als je als kind ervaart dat één van je ouders vroeger dan je 21e levensjaar gestopt is met betalen van kinderalimentatie en je geholpen wilt worden bij het incasseren (met behoud van de goede relatie)

Voorkom schade, roep de hulp in van een advocaat kinderalimentatie

Bij BOOM! Advocatuur & Mediation helpen we je met juridische bijstand als zaken rondom kinderalimentatie geregeld, afgedwongen en / of vastgelegd moeten worden. Ook is het mogelijk om mediation in te zetten, zodat wel recht wordt gedaan aan de alimentatieplicht, maar onnodige schade en onmin voorkomen wordt.

Wil je meer weten over kinderalimentatie? Neem dan contact op met Annewieke van der Boom via (0314) 36 59 75